Лешников кекс

Дата: 15.06.2018
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
5 яйца
250 г сурови лешници
180 г кафява захар
10 г бурбонска ванилова захар
10 г бакпулвер
5 с. л. брашно (+ за поръсване)
1/4 ч. л. сол
олио за намазване
за гарниране:
1 портокал
200 г ягоди
200 г гъсто кисело мляко (овче)
50 г пудра захар
50 мл ликьор от вишни
 

Начин на приготвяне:
1
Лешников кексЯдките се запичат за около 10 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Охлаждат се и след това се смилат в блендер.
2
Лешников кекс 2Белтъците се отделят от жълтъците и се разбиват със солта. Прибавят се 120 г от захарта и се разбиват на сняг.
3
Лешников кекс 3Останалата захар и ваниловата захар се разбиват много добре с жълтъците.
4
Лешников кекс 4Белтъчният сняг се прибавя малко по малко към жълтъците и внимателно се разбърква.
5
Лешников кекс 5Поръсват се брашното и бакпулверът и отново се разбърква внимателно.
6
Лешников кекс 6Форма за кекс се намазва с олио и се поръсва с брашно. Тестото се излива във формата.
7
Лешников кекс 7Кексът се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, до готовност – 35 минути.
8
Лешников кекс 8Ликьорът и портокаловият сок се разбъркват и се изливат върху охладения кекс.
9
Лешников кекс 9Пудрата захар се разбърква в киселото мляко. Кексът се гарнира с подсладеното мляко и нарязани ягоди.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Спасов коментира рецептата Индийски мекици „Пури\"
Спасов коментира рецептата Мекици
Спасов коментира рецептата Питка от тефтера на баба
Спасов коментира рецептата Паниран език
Lubomira Metodieva се регистрира в сайта.
Весето Стефанова се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта