Голяма палачинка с рикота и малини

Подходяща и за закуска, и за десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 03.07.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 яйца
150 г малини (+ за сервиране)
150 г сирене „Рикота“
80 г брашно
50 г кристална захар
150 мл прясно мляко
100 мл животинска сметана
4 с. л. краве масло
2 с. л. пудра захар (+ за поръсване)
1 щипка сол
1 ванилия
кората от 1 лимон



Начин на приготвяне:
1
Голяма палачинка с рикота и малини
В тиган с незалепващо покритие се слага половината масло и се загрява във фурна на 200 градуса, с вентилатор.
2
Голяма палачинка с рикота и малини 2
Яйцата се разбиват с млякото. Прибавят се кристалната захар, половината рикота, брашното, ванилията, солта, останалото масло, предварително разтопено, настърганата лимонова кора и отново се разбива.
3
Голяма палачинка с рикота и малини 3
Тестото се излива в горещия тиган.
4
Голяма палачинка с рикота и малини 4
Поръсват се малините и палачинката се пече около 20 минути.
5
Голяма палачинка с рикота и малини 5
Сметаната и останалата рикота се разбиват с пудрата захар.
6
Голяма палачинка с рикота и малини 6
Палачинката се сервира с малини и сместа с рикота. Поръсва се с пудра захар и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: