Леща с гъби

Рецепта, научена в Казан (Татарстан)
Източник: nefertifi
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 10.06.2015
Леща с гъби
 
Необходими продукти:
250 г леща
250 г печурки
1 морков
2-3 скилидки чесън (или сух чесън на вкус)
3-4 с. л. доматено пюре (салца, лютеница или обелен и настър
1 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
1-2 бр. дафинов лист
2-3 щипки розмарин
магданоз и копър на вкус
краве масло (зехтин и/или олио) за задушаване на г


Начин на приготвяне:
1
Лещата се почиства, измива се, изсипва се в 1 л вряща вода и се вари на умерен огън около 40-50 минути, заедно с дафиновия лист и настъргания морков.
2
Задушаваме предварително измитите и нарязани на филийки гъби (бяла, кафява печурка или комбинирани) за 10 минути в мазнината, заедно с нарязания чесън.
3
Добавяме доматеното пюре, солта, червения, черния пипер и розмарина, и задушаваме всичко заедно за още 5 минути.
4
Смесваме лещата с гъбите, добавяме сол на вкус и варим още 10 минути. Дърпаме от котлона, поръсваме с нарязаните зелени подправки и разбъркваме.

Съвет:
Времетраенето на варенето на лещата е в зависимост от сорта й. Относно подправките има различни комбинации и варианти (въпрос на вкус), чубрицата и джодженът също са подходящи.

Съвет:
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: