Лимончело чийзкейк

Италия
Източник: Бон Апети
Дата: 11.06.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за основата:
200 г бишкоти
70 г разтопено масло
2 с.л. лимончело

за крема:
650 г крем сирене Philadelphia Original
4 яйца размер L
150 г захар
сокът и кората от един голям лимон
1 ч.л. ванилов екстракт
50 мл лимончело
1 щипка сол

за топинга:
500 г заквасена сметана
¼ ч.ч. захар
3 с.л. лимончело
1 яйце

за гарниране:
боровинки, къпини, ягоди, малини


Начин на приготвяне:
1
Лимончело чийзкейк
Всички продукти за основата се смилат фино в блендер. Сместа се изсипва във форма за торта, покрита с хартия за печене и се притиска добре. Пече се в предварително загрята на 180 градуса фурна без вентилатор за около 10 минути.
2
Лимончело чийзкейк  2
Крем сиренето се разбива, докато стане пухкаво. Едно по едно се прибавят яйцата и разбиването продължава. Добавят се захарта, ваниловият екстракт, солта, сокът и кората на лимона и лимончелото и се разбива до хомогенна смес. Изсипва се върху блата и чийзкейкът се пече около 45 минути на 160 градуса.
3
Лимончело чийзкейк  3
Междувременно се приготвя топинга, като сметаната се разбива със захарта, лимончелото и яйцето, докато сместа стане гладка. Чийзкейкът се изважда от фурната, намазва се с топинга и се връща обратно за още 10-15 мин. на 180 градуса
4
Лимончело чийзкейк  4
Оставя се да се охлади напълно, първо на отворена врата на фурната около час и после на стайна температура. Изстудява се в хладилника около 3 ч., гарнира се с горските плодове и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: