Мини еклери Париж-Брест с крем от шамфъстък

Франция
Източник: Бон Апети
Дата: 11.06.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за еклерите:
3 яйца
130 г брашно
80 г краве масло
1 щипка сол
1 ч.л. захар
200 мл вода
1 жълтък
2 с.л прясно мляко
50 г филирани бадеми за поръсване

за крема:
170 г натрошен бял шоколад
220 мл животинска сметана
220 г крем сирене Philadelphia Original
100 г пудра захар
150 г белен суров шамфъстък
50 мл олио

за украса:
разтопен черен шоколад
карамелизирани лешници
ягоди



Начин на приготвяне:
1
Мини еклери Париж-Брест с крем от шамфъстък
В касерола се загрява водата. Към нея се прибавят захарта, солта и маслото. Щом сместа кипне и маслото се разтопи, се прибавя брашното. Бърка се енергично на умерен огън, докато тестото започне да се отделя от стените на съда.
2
Мини еклери Париж-Брест с крем от шамфъстък  2
След това се дърпа от огъня и едно по едно, при постоянно разбиване с миксер, се добавят яйцата. Сместа се прехвърля в пош.
3
Мини еклери Париж-Брест с крем от шамфъстък  3
Хартия за печене се разчертава на окръжности. След това се обръща в тава, предварително в краищата намазана с малко тесто, за да се залепи хартията за нея. С помощта на поша се оформят кръгове от тестото, като се следват разчертаните контури. Намазват се с разбит жълтък с малко прясно мляко и се поръсват с филирани бадеми.
4
Мини еклери Париж-Брест с крем от шамфъстък  4
Фурната се загрява на 200 градуса с вентилатор. Еклерите се пекат 15 минути, като през това време фурната не трябва да се отваря.
5
Мини еклери Париж-Брест с крем от шамфъстък  5
За крема: Шамфъстъците се слагат в блендер и се смилат на гъста паста, като се добавя олиото.
6
Мини еклери Париж-Брест с крем от шамфъстък  6
Шоколадът се разтопява на водна баня, след което се оставя да се охлади на стайна температура.
7
Мини еклери Париж-Брест с крем от шамфъстък  7
Сметаната се разбива на пяна с 20 г от пудрата захар.
8
Мини еклери Париж-Брест с крем от шамфъстък  8
Крем сиренето се разбива леко, след което се добавя останалата пудра захар и се разбива отново, докато се получи хомогенна смес. Към сместа се добавят пастата от шамфъстък, сметаната и охладеният шоколад и хубаво се разбъркват.
9
Мини еклери Париж-Брест с крем от шамфъстък  9
Еклерите се разполовяват и половината се пълнят с крем и ягоди и се поръсват отгоре с пудра захар. Другата половина се пълнят с крем и се декорират с шоколад и карамелизирани лешници.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Mariyana Petrova коментира рецептата Сельодка под шуба
Миленски коментира рецептата Сарми с лапад и булгур
Миленски се регистрира в сайта.
Slaveya се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: