Еклери с три вида крем

Различни и завладяващи вкусове
Източник: Angelash
ТИТЛА: Чирак
Дата: 06.04.2022
Еклери с три вида крем
 
Необходими продукти:
за тестото:
1 ч.ч. прясно мляко
1 ч.ч. вода
2 ч.ч. брашно
200 г краве масло
10 яйца
4 ч.л. захар
2 щипки сол

за крема:
4 жълтъка
1 ч.ч. захар
1 л прясно мляко
6 с.л. брашно
4 пакетчета ванилия
кора от лимон и боровинки
шоколад, кора от портокал и бадеми
шамфъстък, коняк и пюре от кайсии



Начин на приготвяне:
1
За тестото в тенджера кипнете млякото, водата, маслото, захарта и солта. След като заври, изсипете брашното наведнъж и започнете да бъркате бързо с дървена лъжица, докато се получи тесто, което се отделя от стените на тенджерата. Прехвърлете тестото в купа и го оставете леко да се охлади. То трябва да остане топло, а не да изстива напълно.
2
Чукнете вътре едното яйце и бъркайте, докато тестото го поеме напълно. След това добавете следващото и повторете процедурата. Тестото трябва да поеме по този начин всички яйца. То трябва да е гладко и лъскаво.
3
Може да го прехвърлите в пош и така да оформите еклери, а може да ги оформите и с лъжица. Оформяйте ги в тава, покрита с хартия за печене, на разстояние едни от други, защото се надуват. Печете еклерите в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20-25 минути. По време на печенето не отваряйте фурната.
4
Еклерите са изпечени, когато придобият златист цвят и твърда коричка отгоре и отдолу. Когато се изпекат, не ги изваждайте веднага, а ги оставете да изстинат във фурната с леко открехната врата. През това време пригответе крема.
5
Сложете 2/3 от млякото за крема да заври в тенджера заедно със захарта. В останалото мляко разбийте брашното, жълтъците и ванилията. Трябва да се получи гладка каша. Когато млякото заври, изсипете в него тази смес и бъркайте на тих огън, докато се сгъсти. Оставете крема да изстине напълно.
6
Разделете крема в 3 купи. В първата сложете настърганата кора от лимон и боровинките. Във втората купа сложете разтопения на водна баня шоколад, настърганата кора от портокал и натрошени бадеми. В третата купа сложете натрошения шамфъстък, предварително накиснат в коняк, и пюрето от намачкани кайсии.
7
След като кремът и еклерите изстинат, прехвърлете крема в пош и ги напълнете внимателно. Ако нямате пош, може да ги разрежете и да ги напълните с помощта на малка лъжичка.

Съвет:
Получават се около 24 броя еклери, предпочита се да се изполват съставките наполовина. :)
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


203 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: