Колачета

Полша
Източник: Бон Апети
Дата: 11.06.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
225 г крем сирене (на стайна температура)
340 г масло (на стайна температура)
430 г брашно с лимец и пшеница
кристална и пудра захар за разточване
225 - 280 г сладко от малини
1 белтък
пудра захар за поръсване



Начин на приготвяне:
1
Колачета
Маслото, крем сиренето и солта се разбиват на пухкава смес. Постепенно се добавя брашното, като сместа продължава се разбива.
2
Колачета 2
Тестото се оформя на правоъгълник, завива се във фолио за свежо съхранение и се прибира в хладилник за минимум 1 час.
3
Колачета 3
Върху плота се посипват равни части захар и пудра захар и тестото се разточва отгоре на кора с размер около 30 на 45 сантиметра и дебелина от половин сантиметър. Кората се нарязва на квадрати с дължина на страната 5 см.
4
Колачета 4
В средата на всеки квадрат се слага от сладкото. Два противоположни ъгъла се намазват с малко белтък, прехлупват към средата и се притискат да залепнат.
5
Колачета 5
Сладките се прехврълят в тава, покрита с хартия за печене и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути (докато започнат да покафеняват).
6
Колачета 6
Тавата се изважда от фурната, а сладките се прехвърлят върху решетка, за да се охладят. Когато са напълно охладени се поръсват с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: