Уелски бисквити

Уелс
Източник: Бон Апети
Дата: 11.06.2021

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
230 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
90 г захар
1 шепа тъмни стафиди
1 яйце
100 г студено масло + за намазване
1 ванилова захар
1 щипка сол
пудра захар за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Уелски бисквити
В купа се смесват брашното и солта, добавя се масло нарязано на кубчета и се претрива с ръце, до получаването на трохи. След това се добавят захарта, разбитото яйце, ваниловата захар, бакпулверът и стафидите. Трябва да се получи тесто с консистенцията на маслено. При необходимост се долива малко мляко.
2
Уелски бисквити  2
Тестото се разточва върху набрашнен плот на кора с дебелина 5 мм. Изрязват се кръгове.
3
Уелски бисквити  3
Пържат се в загрят на умерен огън тиган, намазан с масло за около 4 - 5 минути от всяка страна.
4
Уелски бисквити  4
Поднасят се топли, поръсени с пудра захар.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: