Шоколадов чийзкейк с еспресо

Дата: 23.04.2021
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за основата:
200 г бисквити орео
115 г разтопено масло
½ ч.л. смляно кафе
за пълнежа:
400 г разтопен шоколад
1 ½ ч.л. смляно кафе
350 г Philadelphia Milka
350 г Philadelphia Original
200 г захар
1 ч.л. ванилов екстракт
1 с.л. какао на прах
200 мл пълномаслена сметана
за ганаш с еспресо:
230 г шоколад
250 мл пълномаслена сметана
60 г меко масло
1 ч.л. смляно кафе
за гарниране:
кафе на зърна
настърган шоколад
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Шоколадов чийзкейк с еспресоКъм смлените бисквити добавете смляното кафе и разтопеното масло. Разбъркайте до получаването на еднородна смес и разстелете във форма с падащо дъно и диаметър 22 сантиметра. Притиснете добре и оставете в хладилник за 30 минути.
2
Шоколадов чийзкейк с еспресо 2В голяма купа сложете Philadelphia Original и Philadelphia Milka и разбийте с миксер.
3
Шоколадов чийзкейк с еспресо 3Прибавете захарта, какаото и смляното кафе и разбийте отново.
4
Шоколадов чийзкейк с еспресо 4Добавете ваниловият екстракт и сметаната и разбийте за 2 минути. Прибавете разтопеният шоколад и разбъркайте с шпатула.
5
Шоколадов чийзкейк с еспресо 5Изсипете пълнежа върху охладената основа, загладете и приберете в хладилник за поне 6 часа.
6
Шоколадов чийзкейк с еспресо 6Изсипете шоколада за ганаша в купа. В малка касерола налейте сметаната и я загрейте, без да кипва. Излейте върху шоколада и разбъркайте добре, докато шоколада се разтопи напълно.
7
Шоколадов чийзкейк с еспресо 7Прибавете нарязаното на кубчета масло и смляното кафе, разбъркайте и оставете на стайна температура за около час, за да стегне леко.
8
Шоколадов чийзкейк с еспресо 8Ползвайте около 2/3 от ганаша, за да залеете охладеният чийзкейк и отгоре настържете малко шоколад. Приберете в хладилник за 30 минути.
Останалият ганаш прехвърлете в пош със звездовиден накрайник и оставете на стайна температура до момента на сервиране.

9
Шоколадов чийзкейк с еспресо 9Гарнирайте чийзкейка с розички от останалия ганаш, шоколадови стърготини и зърна кафе.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеЛични данниБисквиткиРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта