Шоколадови мъфини с чийзкейк плънка
Лора и Стоян
за палачинките: 8 яйца 3 ½ ч.ч. прясно мляко 120 мл кафе ½ ч.ч. разтопено масло ¼ ч.ч. захар 2 с.л. ликьор Амарето 1 ч.л. ликьор Амарето 1 ч.л. ванилия 2 ½ ч.ч. брашно | за пълнежа: 1 ½ ч.ч. готварска сметана 225 г Philadelphia Light 1 ч.ч. подсладено кондензирано мляко 1 ч.ч. масло ¼ ч.л. сол 1 ч.л. ванилия 1 с.л. ликьор Амарето какао за поръсване |
1 | ![]() | За палачинките:
Всички съставки за палачинките се слагат в блендер и се разбиват, докато се получи гладка смес без бучки. Тиган за палачинки с диаметър 23 cm се загрява на средно висока температура. За всяка палачинка се изсипва ¼ ч.ч. от сместа в центъра на тигана и се разнася равномерно към краищата. Когато краищата на палачинката станат златисти, се обръща и се готви още около 30 секунди на другата страна. Готовите палачинки се оставят настрани, за да изстинат. |
2 | ![]() | За пълнежа:
В голяма купа се изсипват всички съставки за пълнежа. Разбъркват се на средна скорост, докато се получи лека и пухкава смес, като се внимава да не се разбиват твърде много. |
3 | ![]() | Форма за печене с подвижно дъно и диаметър 20 см се застила с хартия за печене. Върху формата за печене се слага палачинка, след това ¼ ч.ч.от пълнежа. Разнася се равномерно към краищата, след което се поръсва скакао. Повтаря се за всички палачинки, като последната се оставя без пълнеж отгоре. Формата се покрива с прозрачно фолио и се оставя в хладилника за няколко часа.
След като се извади, се обръща върху поставка за торта. Формата за печене се маха и тортата се поръсва с какао. Може да се поднесе с шоколадов топинг и ягоди или други любими плодове. |
Този Великден ще бъде по-вкусен, ароматен и здравословен, защото Лора и Стоян ще ни разкрият...
Да, ние обичаме вкусната и добре приготвена храна. Това е всичко, което имаме да ви...
HAMBAR е името на новото място в София, където всички влюбени в добрата храна могат да...
Сиренето „Пармезан“ е един от продуктите, които колкото повече време отлежават, толкова по-скъпи стават. Италианците,...
Историята на великите кулинарни шедьоври е изпълнена с вкусни примери в подкрепа на факта, че...