Лимонова торта с мед и извара

Източник: Бон Апети
Дата: 11.04.2003
Лимонова торта с мед и извара
 
Необходими продукти:
300 г брашно
200 г маргарин (масло)
1-2 с. л. вода
150 г захар
2 яйца
2 жълтъка
1 лимон
30-40 г масло
100 г извара
2 с. л. кисело мляко
2 с. л. мед
100 г сметана


Начин на приготвяне:
1
Лимонова торта с мед и извара
Брашното се пресява, прибавя се маргаринът и се размесва до получаването на ронлива маса. След това се налива малко студена вода и отново се размесва, така че да се получи меко тесто. Оставя се в хладилник, за да стегне.
2
Лимонова торта с мед и извара 2
Кремът се приготвя, като в купа се слагат двата жълтъка, яйцата и захарта и се разбиват с миксер. Вари се на водна баня, като периодично се разбърква. Лимоновият сок се изцежда и се налива на 2-3 пъти в крема, като се бърка.
3
Лимонова торта с мед и извара 3
Отлежалото в хладилник тесто се разточва на тънка кора и се слага в намазнена и набрашнена тава. Блатът се надупчва на няколко места с вилица, за да не се надуе. Пече се в загрята до температура 200-220 градуса фурна около 15 минути.
4
Лимонова торта с мед и извара 4
Изварата, киселото мляко и медът за пълнежа се слагат в купа и се разбиват с миксер до получаване на кремообразна смес. Добавя се разбитата на сняг сметана. Получената смес се разпределя върху изстиналия блат, а отгоре се налива кремът.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


136 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: