Лозови сарми с булгур и сирена

Приготвяме ги с булгур, сирене и ароматни подправки
Източник: Бон Апети
Дата: 12.07.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 буркан лозови листа
120 г булгур
300 г сирене „Котидж“
100 г сирене „Фета“
1 глава лук
2 с. л. сух босилек
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. черен пипер
50 г краве масло
сол
пресен копър

за соса:
400 г кисело мляко
4 скилидки чесън
3 с. л. зехтин „Екстра върджин“
кората от 1 лимон
сол


Начин на приготвяне:
1
Лозови сарми с булгур и сирена

Булгурът се накисва в 250 мл кипяща вода и се оставя, докато абсорбира течността, за около 10 минути. После се смесва в купа с натрошеното сирене „Фета“, сиренето „Котидж“ червения пипер, босилека, черния пипер и сол. Прибавя се настърганият на ситно ренде лук и се разбърква.

 


2
Лозови сарми с булгур и сирена 2

Завиват се сарми, които се подреждат в тава. Отгоре се слага маслото, нарязано на кубчета. В тавата се наливат 1–2 пръста вода. Завива се с фолио и се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 30 минути. После се отвива и се пече още половин час.

 


3
Лозови сарми с булгур и сирена 3

Млякото за соса се смесва със зехтина, настърганата кора от лимона, сол и  чесъна, стрит на паста.

 


4
Лозови сарми с булгур и сирена 4

Сармичките се поднасят със соса и всяка порция се украсява с пресен копър.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


162 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: