Лозови сарми с булгур и сирена

Дата: 12.07.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 буркан лозови листа
120 г булгур
300 г сирене „Котидж“
100 г сирене „Фета“
1 глава лук
2 с. л. сух босилек
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. черен пипер
50 г краве масло
сол
пресен копър
за соса:
400 г кисело мляко
4 скилидки чесън
3 с. л. зехтин „Екстра върджин“
кората от 1 лимон
сол
 

Начин на приготвяне:
1
Лозови сарми с булгур и сирена
Булгурът се накисва в 250 мл кипяща вода и се оставя, докато абсорбира течността, за около 10 минути. После се смесва в купа с натрошеното сирене „Фета“, сиренето „Котидж“ червения пипер, босилека, черния пипер и сол. Прибавя се настърганият на ситно ренде лук и се разбърква.

 


2
Лозови сарми с булгур и сирена 2
Завиват се сарми, които се подреждат в тава. Отгоре се слага маслото, нарязано на кубчета. В тавата се наливат 1–2 пръста вода. Завива се с фолио и се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 30 минути. После се отвива и се пече още половин час.

 


3
Лозови сарми с булгур и сирена 3
Млякото за соса се смесва със зехтина, настърганата кора от лимона, сол и  чесъна, стрит на паста.

 


4
Лозови сарми с булгур и сирена 4
Сармичките се поднасят със соса и всяка порция се украсява с пресен копър.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


139 ДУШИ ОНЛАЙН
Моника Иванова се регистрира в сайта.
Георги Вучков се регистрира в сайта.
Nathalie Marcenkova коментира рецептата Крем карамел с кафе
Марина Георгиева коментира рецептата Гъбена супа
Биляна Спасова коментира рецептата Мусака
Биляна Спасова коментира рецептата Лесен кекс
Teodorina Tsankova коментира рецептата Дует „Гаспачо“
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта