Тарт с патладжани и моцарела

Ястие с летни зеленчуци, прясно сирене и много босилек
Източник: Бон Апети
Дата: 11.10.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 лист бутертесто
2 големи патладжана
2 домата
5 червени чушки
3 скилидки чесън
500 г сирене „Моцарела“
2 с. л. зехтин „Помаче“
1/2 връзка босилек
сол и черен пипер
брашно
олио


Начин на приготвяне:
1
Тарт с патладжани и моцарела

Тестото се разстила в правоъгълна тава, така че да се покрият и стените. Слага се в хладилник за 10 минути, да стегне. След това се надупчва с вилица и се пече за 25 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.

 


2
Тарт с патладжани и моцарела 2

Патладжаните се нарязват на шайби, посоляват се и се оставят в тавичка, да се отцеди горчивия сок.

 


3
Тарт с патладжани и моцарела 3

Измиват се, овалват се в брашно и се пържат в сгорещеното олио.

 


4
Тарт с патладжани и моцарела 4

Моцарелата се настъргва в марля, изстисква се хубаво, за да се отцеди от водата.

 


5
Тарт с патладжани и моцарела 5

Чушките се почистват и се нарязват наситно. Чесънът се обелва и се запържва в  зехтина, заедно с чушките, като се наливат и 50 мл вода.

 


6
Тарт с патладжани и моцарела 6

Когато са готови, се изваждат и се пасират заедно с листенцата босилек (отделят се няколко за реденето на тарта).

 


7
Тарт с патладжани и моцарела 7

Сместа се прецежда. Овкусява се със сол и черен пипер.

 


8
Тарт с патладжани и моцарела 8

Доматите се нарязват на шайби. Върху тестото се подреждат плътно патладжани. Отгоре се слага от чушковото пюре, следват шайби домат,  листа босилек и отново патладжани. Завършва се с моцарелата.

 


9
Тарт с патладжани и моцарела 9

Тартът се пече за  10 минути в загрята на 240 градуса фурна, на грил програма.


 




Съвет: Може да  загреете моцарелата в микровълнова фурна, за да се отдели по-лесно водата.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

09.10.2014
много жалко че не давате инфо за калориите
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: