Лозови сарми с пилешки дробчета

Интересна и много вкусна идея
Източник: Бон Апети
Дата: 02.11.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
24–26 бр. лозови листа
200 г охладени пилешки дробчета
100 г бисерен ориз
1/2 ябълка „Грени Смит“
2 глави лук
2 скилидки чесън
2 стръка пресен естрагон
50 мл зехтин
сокът от 1/2 лимон
сол и черен пипер на вкус

за соса:
200 г кисело мляко
1 скилидка чесън
сокът от 1/2 лимон
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Лозови сарми с пилешки дробчета
Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в половината от зехтина, докато омекнат.
2
Лозови сарми с пилешки дробчета 2
Добавят се почистените дробчетата, пържат се 3–4 минути и съдът се дърпа от огъня.
3
Лозови сарми с пилешки дробчета 3
Дробчетата се изваждат, нарязват се и се връщат в съда.
4
Лозови сарми с пилешки дробчета 4
Смесват се с нарязаната на малки кубчета ябълка, предварително измития ориз, наситнения естрагон, сол и черен пипер на вкус.
5
Лозови сарми с пилешки дробчета 5
От листата и плънката се оформят малки сарми и се подреждат в тенджера.
6
Лозови сарми с пилешки дробчета 6
Заливат се със смес от 250 мл вода, останалия зехтин и лимоновия сок. Готвят се под капак 40 минути.
7
Лозови сарми с пилешки дробчета 7
В купа се разбъркват киселото мляко, лимоновият сок, стритият на паста чесън и сол на вкус.
8
Лозови сарми с пилешки дробчета 8
Сармите се сервират с млечния сос.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

27.01.2016
станаха великолепни
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


146 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: