Лозови сарми

Източник: Бон Апети
Дата: 23.12.2004
Лозови сарми
 
Необходими продукти:
200 г ориз
1 щипка семена от копър
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. червен пипер
6-7 с. л. олио
1 шепа стафиди
1 шепа орехови ядки
1 глава лук
20–30 лозови листа
200 мл гореща вода
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лозови сарми
Лукът се наситнява и се запържва за 30 секунди в предварително загрято олио. Добавя се оризът, пържи се, докато стане стъклен (3-4 минути). Подправя се с червения пипер, чубрицата, семената от копър, черния пипер и солта, налива се водата. Оризът се оставя на котлона, докато поеме водата.
2
Лозови сарми 2
Поставят се смлените наедро орехови ядки и стафидите. Разбърква се.
3
Лозови сарми 3
Сармите се завиват и се нареждат в тенджерка, на дъното на която са наредени лозови листа. Налива се вода, така че да покрие сармите, захлупват се с чиния. След като водата кипне, сармите къкрят 15-20 минути на тих огън.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: