Лучена супа със сминдух

Достъпни продукти, невероятен вкус и една подправка, която прави аромата й незабравим
Източник: Бон Апети
Дата: 19.12.2019

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 глави лук
2 с. л. брашно
3 с. л. сминдух
1 ч. л. куркума
2 с. л. олио
700 мл пилешки бульон
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лучена супа със сминдух
Лукът се обелва и реже на полумесеци. Запържва се в олиото, докато омекне, намали обема си и започне леко да променя цвета си.
2
Лучена супа със сминдух 2
Към него се добавят куркумата, сминдуха и брашното, запържва се закратко.
3
Лучена супа със сминдух 3
Наливат се бульонът и същото количество гореща вода и супата се готви на много слаб огън под капак за около 15–20 минути. Овкусява се със сол и черен пипер.
4
Лучена супа със сминдух 4
По желание може да сервира с кротони или сирене.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

02.09.2014
Страхотна супа, малко лют пипер също ѝ отива. :)
4.
Изпрати
лично съобщение

27.04.2014
Аз добавих и праз и заместих сминдуха с шарена сол. Стана много вкусна супа!
3.
Изпрати
лично съобщение

17.10.2013
Много приятна, бърза и лесна рецепта. Чудесна за хладна есенна вечер! С добавени крутони е чудесна!
2.
Изпрати
лично съобщение

11.10.2013
Супата е чудесна! За съжаление не намерих сминдух и сложих шарена сол.
1.
Изпрати
лично съобщение

10.10.2013
Прибавих 1 ч л захар към лука, за да се карамелизира леко - бързо, лесно и вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


242 ДУШИ ОНЛАЙН
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
Офи коментира рецептата Бухти „Сърце“
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: