Супа от червена леща с топчета от кайма

Ако често готвите леща и класическите рецепти вече са ви омръзнали - ето нещо ново
Източник: Бон Апети
Дата: 02.11.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г червена леща
1,8 л телешки бульон
250 г кайма смес
2 моркова
1 глава лук
2 скилидки чесън
1/2 малка глава целина
400 г консервирани домати
1 дафинов лист
2 с. л. зехтин
1/2 връзка копър
брашно за овалване
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Супа от червена леща с топчета от кайма
Морковите и целината се обелват и се нарязват на филийки. Чесънът се наситнява. Зеленчуците се запържват в зехтина, докато омекнат леко.
2
Супа от червена леща с топчета от кайма 2
Налива се бульонът, прибавят се измитата лещата и дафиновият лист. Оставя се на котлона за около 10 минути.
3
Супа от червена леща с топчета от кайма 3
През това време каймата се посолява, смесва се с настъргания лук и се овкусява с черен пипер на вкус. От нея се оформят малки топчета, които се овалват в брашното.
4
Супа от червена леща с топчета от кайма 4
Доматите се пасират и се сипват в тенджерата при другите продукти. Пускат се топчетата и се варят на умерен огън 20 минути. Посолява се, овкусява се с черен пипер и се поръсва с наситнен копър.
Подобни рецепти:
Коментари (12)
12.
Изпрати
лично съобщение

07.11.2023
Много е вкусна. Мерси за идеята. Следващият път, лично аз, бих овкусила каймата повече - кимион, мащерка.
11.
Изпрати
лично съобщение

03.03.2017
Трябва всеки да опита!
10.
Изпрати
лично съобщение

04.06.2015
Лесна за приготвяне рецепта, страхотен вкус на ястието!
9.
Изпрати
лично съобщение

16.02.2015
Много ми хареса рецептата, приготвям я дори без топчета и заменям бульона със зеленчуков и отново става много вкусна постна супа.
8.
Изпрати
лично съобщение

09.07.2014
Не бих се досетила сама за този вариант, получи се чудесно, благодаря за рецептата! Определено ще я приготвя пак!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


164 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: