Зеленчукова крем супа

Източник: Vilianna Leondieva
ТИТЛА: Чирак
Дата: 30.10.2013
Зеленчукова крем супа
 
Необходими продукти:
за супата:
4-5 средно големи картофа
1 морков
1 глава лук
300 г грах
1 червена чушка
250 мл прясно мляко
500 мл зеленчуков бульон
30 г краве масло


Начин на приготвяне:
1
Зеленчукова крем супа
В голяма тенджера на бавен огън се разтопява маслото. Всички зеленчуци се нарязват на кубчета.
2
Зеленчукова крем супа 2
Прибавят се всички зеленчуци при маслото. Котлонът се намалява и се оставят да се задушават под капак за около 15 минути.
3
Зеленчукова крем супа 3
След като зеленчуците омекнат, се прибавят топлият зеленчуков бульон, посолява се на вкус, ако е необходимо, и след това с непрекъснато бъркане и на слаба струйка, се прибавя млякото. Добре е то да бъде със стайна температура, за да не се пресече супата.
4
Зеленчукова крем супа 4
Оставя се да ври за около 15 минути на слаб огън. След като супата е сварена, се пасира или намачка с вилица. И воала - супичката ни е готова. Сервира се с пресен магданоз или лук по желание.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


173 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: