Супа от земни ябълки с печени пилешки бутчета

Рецепта 2 в 1 - можете да си приготвите всеки компонент и по отделно
Източник: Бон Апети
Дата: 22.11.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг земни ябълки
1 стрък праз
60 мл олио
1 ч. л. къри
2 с. л. брашно
2 стръка кервиз
сол на вкус

за бутчетата:
800 г долни пилешки бутчета
200 мл растителна сметана
1 с. л. червен пипер
1/2 с. л. кориандър
4 скилидки чесън
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Супа от земни ябълки с печени пилешки бутчета
Празът се нарязва наситно и се запържва в олиото. Прибавят се обелените, измити и нарязани на кубчета земни ябълки. Щом се запържват, се слагат наситеният стрък керевиз, кърито и брашното.
2
Супа от земни ябълки с печени пилешки бутчета  2
Запържват се леко и се налива вода, колкото да покрие продуктите. Похлупва се и се оставя на умерен огън за около 15 минути, докато стане готова. Посолява се и се пасира. Прибавя се другият стрък наситнен керевиз.
3
Супа от земни ябълки с печени пилешки бутчета  3
Бутчетата се овкусяват със сол, черен пипер и направените на паста с малко сол скилидки чесън.
4
Супа от земни ябълки с печени пилешки бутчета  4
Сметаната се смесва с червения пипер и кориандъра и с нея се заливат бутчетата. Пекат се на 200 градуса с вентилатор за 50 минути, като междувременно се наливат 150 мл вода.
5
Супа от земни ябълки с печени пилешки бутчета  5
Супата се поднася с бутчетата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: