Бистра супа с кнедли от дроб

Магията се крие в ароматния, истински, домашен бульон
Източник: Бон Апети
Дата: 09.12.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за бульона:
1 кг телешки кости
1 глава лук
1 морков
50 г целина глава
2 дафинови листа
2 скилидки чесън

за кнедлите:
300 г телешки дроб
50 г галета
1 яйце
1/2 връзка магданоз
1 ч. л. майоран
1 скилидка чесън
сол и черен пипер на вкус

за супата:
2 моркова
150 г капелини (или фиде)
1/2 връзка магданоз
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Бистра супа с кнедли от дроб
Костите се измиват. След това се поставят в дълбока тенджера, прибавят се нарязаните наедро и обелени морков, целина и лук както и целите обелени скилидки чесън. Слага се дафиновите листа, налива се студена вода колкото да покрие продуктите и се вари на умерен огън за около 2 часа.
2
Бистра супа с кнедли от дроб 2
Пяната образувала се на повърхността се отстранява. Когато стане готов, бульонът се прецежда през тензух и зеленчуците и подправките се отстраняват.
3
Бистра супа с кнедли от дроб 3
Кнедлите се приготвят като в блендер се смила черният дроб, към него се добавят наситнените магданоз и чесън, яйцето, галетата, майоран, сол и черен пипер на вкус. Всичко се разбърква, сместа се покрива с пластик фолио и след това се оставя за 30 минути в хладилник.
4
Бистра супа с кнедли от дроб 4
Морковите за супата се обелват и се нарязват на кръгчета с дебелина 1 см. Слагат се в бульона и се варят около 10 минути.
5
Бистра супа с кнедли от дроб 5
Сместа за кнедлите се изважда от хладилника, оформя се с две потопени в бульона супени лъжици. Кнедли се поставят в горещия бульон, важно е той да не завира, защото има опасност да се разпаднат. Пошират се в продължение на 7- 10 минути.
6
Бистра супа с кнедли от дроб 6
Когато са почти готови, в супата се начупва фидето, всичко се овкусява със сол и черен пипер. Оставя се на слаб огън, докато фидето омекне.
7
Бистра супа с кнедли от дроб 7
Готовата супа се поднася с наситнен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


178 ДУШИ ОНЛАЙН
mortissha се регистрира в сайта.
мис Перигрин коментира рецептата Тирамису
мис Перигрин се регистрира в сайта.
tzvetinabg коментира рецептата Телешко на тиган
tzvetinabg коментира рецептата Разложка шупла
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: