Картофена крем супа

Перфектен аромат и вкус
Източник: Даниел Банчев
ТИТЛА: Главен готвач
Дата: 06.12.2013
Картофена крем супа
 
Необходими продукти:
за супата:
4 картофа
500 мл мляко
2 с. л. краве масло
1 глава лук
1 дафинов лист
няколко зърна бахар
няколко зърна черен пипер
сол на вкус

за крутоните:
4 филии хляб
2 с. л. краве масло


Начин на приготвяне:
1
Картофите се обелват, нарязват се на кубчета и се сваряват. В касерола се слагат изцедените горещи картофи, сол на вкус, маслото и на ръка се пасира, докато стане хомогенно пюре.
2
В тенджерка се слага млякото, почистената цяла глава лук, дафиновият лист, зърната бахар и черен пипер. Кипва се млякото с подправките и когато е готово, се прецежда и се добавя към картофеното пюре. Разбърква се до хомогенизиране на супата.
3
Хляба се нарязва на кубченца, залива се с разтопеното масло и се изпича в тиган, докато крутоните придобият златисто-кафяв цвят. Крем супата се поднася топла, като при самата консумация се добавят в нея крутоните.
Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

03.01.2020
Вкусно
9.
Изпрати
лично съобщение

09.05.2016
Още по вкусно е като добавих моркови да се варят заедно с картофите и крутоните ги пекох овалени със зехтин и риган :)
8.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2015
Крутоните ги овкусявам с риган и машерка :)
7.
Изпрати
лично съобщение

04.02.2015
бързо, лесно, вкусно
6.
Изпрати
лично съобщение

03.12.2014
изключително лесна и вкусна рецепта :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: