Гъбена супа

Дата: 04.12.2013
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г кладница
3 моркова
4 стръка селъри
1 корен от магданоз
160 г фиде
1 връзка магданоз
1 връзка копър
4 скилидки чесън
80 мл зехтин
300 мл прясно мляко
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Гъбена супа Гъбите се почистват и се накъсват на едри парчета. Морковите, селърито, коренът от магданоз се обелват и се нарязват на шайби. Чесънът се наситнява.
2
Гъбена супа  2От обелките на морковите, селърито, корените и дръжките на магданоза и копъра се прави бульон.
3
Гъбена супа  3Половината зехтин се загрява и в него се сипват морковите и корените, прибавят се селърито и чесънът. Запържват се леко, наливат се 700 мл вода и се овкусява със сол и черен пипер. Оставя се да се свари 20 минути на слаб огън и се налива прецеденият бульон.
4
Гъбена супа  4Фидето се запържва в останалия зехтин.
5
Гъбена супа  5Прибавят се фидето, гъбите, сол и черен пипер и млякото. Оставя се, докато гъбите и фидето омекнат – около 10 минути. Накрая се прибавят наситнените копър и магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

19.06.2017
Сготвих супата много е вкусна
8.
Изпрати
лично съобщение

01.12.2016
Много вкусна супа стана!
7.
Изпрати
лично съобщение

07.07.2014
време е и тази гъбена супа да опитаме!
6.
Изпрати
лично съобщение

25.05.2014
Невероятно вкусна супа. Добавих и малко печурки.
5.
Изпрати
лично съобщение

17.03.2014
Сготвих супата с кафяви печурки, добавих праз лук и клонка целина, стана супер вкусно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


198 ДУШИ ОНЛАЙН
Ana Savova коментира рецептата Заешко с ориз
Ana Savova се регистрира в сайта.
Gueorgui Bojinov се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта