Лучена супа

Приготвена от три вида лук и поднесена със запечени филийки с кашкавал
Източник: Бон Апети
Дата: 29.11.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 глави червен лук
4 глави бял лук
2 стръка праз
6 скилидки чесън
1,5 л телешки бульон
1/2 с. л. сос „Уорчестър“
50 мл зехтин
5–6 листа салвия
сол и черен пипер на вкус

за поднасяне:
3 питки
100 г овчи кашкавал


Начин на приготвяне:
1
Лучена супа

Червеният и белият лук се нарязват на жулиен. Празът се почиства и се нарязва на шайби, чесънът – на филийки.

 


2
Лучена супа 2

В касерола се загрява зехтинът и в него се слага чесънът, леко се запържва, накъсва се салвията, и се слагат всички видове лук. Похлупва се и се оставя да се готви на слаб огън.

 


3
Лучена супа 3

Когато лукът омекне, се маха капакът и се увеличава силата на огъня. След като зеленчуците се карамелизират, се налива бульонът. Оставя се да къкри 10–15 минути. Овкусява се със сол и черен пипер и сос „Уорчестър”.

 


4
Лучена супа 4

4. Питките се нарязват на филийки, поръсват се с настъргания кашкавал и се запичат на висока темепература на фурната, на грил програма, за 5 минути. Супата се сервира с филийките хляб.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Бон Апети коментира рецептата Фокача „Градина“
Dragneva се регистрира в сайта.
Карамел коментира рецептата Фокача „Градина“
Бон Апети коментира рецептата Постни копривени ньоки
Бон Апети коментира рецептата Яхния от зелен фасул
Бон Апети коментира рецептата Морковена супа
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: