Лучник с точени кори и маслини

Източник: Бон Апети
Дата: 29.01.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пакет точени кори
1/2 ч. л. мащерка
6-7 с. л. зехтин
3-4 стръка копър
3-4 стръка магданоз
150-200 г маслини
30-40 г краве масло
250 г сирене
3 яйца
4 стръка праз лук
1/4 ч. л. сух чесън


Начин на приготвяне:
1
Лучник с точени кори и маслини
Празът се нарязва наедро, задушава се в загретия зехтин, докато омекне, след което се охлажда. Маслото се разтопява.
2
Лучник с точени кори и маслини 2
Яйцата се разбиват и се смесват с нарязаните наситно копър и магданоз.
3
Лучник с точени кори и маслини 3
Поръсват се с мащерка и сух чесън.
4
Лучник с точени кори и маслини 4
Добавят се натрошеното сирене, лукът и нарязаните надребно обезкостени маслини и се разбърква.
5
Лучник с точени кори и маслини 5
Четири листа от корите се поставят в намазнена тава, като между тях се нанася масло.
6
Лучник с точени кори и маслини 6
Плънката се изсипва върху корите и се загръща с краищата им.
7
Лучник с точени кори и маслини 7
Отгоре се слагат още два листа намазани с масло кори и се полива с останалото масло.
8
Лучник с точени кори и маслини 8
Лучникът се нарязва на парчета и се изпича в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

20.11.2016
Ето го
1.
Изпрати
лично съобщение

21.08.2016
Стана страхотен ! Единственото което добавих от себе си беше малко сол в плънката.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
r_stamov се регистрира в сайта.
milenka коментира рецептата Гъбена супа с картофи и праз
Бон Апети коментира рецептата Овчарски пай
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: