Лятна фритата

Акцентът тук е сиренето пекорино, което придава специфичен вкус и аромат на ястието
Източник: Бон Апети
Дата: 07.08.2013
Лятна фритата
 
Необходими продукти:
250 г тиквички (млади)
250 г гъби
1 малка глава лук
2 скилидки чесън
5–6 чери домата
6 яйца
200 г печена шунка
100 г сирене „Пекорино”
2 с. л. зехтин
1 с. л. краве масло
1/2 връзка босилек
5–6 стръка магданоз
сол и черен пипер на вкус



Начин на приготвяне:
1
Лятна фритата

Лукът и чесънът се нарязват наситно и се запържват в зехтина и маслото. Добавят се нарязаните на кубчета тиквички и нарязаните на шайби гъби. След като се позапържат, се добавя шунката, също нарязана надребно.

 


2
Лятна фритата 2

Яйцата се разбиват и се смесват с настъргано сирене. Овкусява се със сол, черен пипер и ситно нарязания магданоз.

 


3
Лятна фритата 3

Сместа се добавя към зеленчуците, оставя се за 1–2 минути, след това се слагат и нарязаните надве чери домати. Поръсва се босилека и се слага да се пече в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор, за 10  минути.

 


4
Лятна фритата 4

Когато е готова се обръща с помощта на чиния и се нарязва на парчета.


 






Съвет: Може да се готви на слаб огън с капак.


Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

10.08.2013
Ако са ви писнали пържените тиквички и тиквичките с ориз това е вашата рецепта. Комбинацията от босилек, домати и тиквички е наистина добра, а рецептата е толкова лесна за изпълнение.
5.
Изпрати
лично съобщение

08.08.2013
получи се много добре
4.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
За пореден път ви поздравявам за хубавите рецепти...вие сте моето кулинарно вдъхновение.
3.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Да,това е наистина страхотно ястие за лятото :)
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Много хубава рецепта, всички вкъщи бяха доволно :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: