Боб със салвия по тоскански

Дата: 23.06.2015
Източник: Бон Апети
Боб със салвия по тоскански
 
Необходими продукти:
500 г стар бял боб
4 скилидки чесън
1 пеперончино
1 морков
1/2 глава лук
1 стрък селари
5 с. л. зехтин
1 връзка салвия
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Боб със салвия по тоскански
Бобът се накисва за 1 нощ в студена вода. Скилидките чесън, лукът, морковът и селарито се наситняват, изваждат се семките на пеперончиното, салвията се измива.

 


2
Боб със салвия по тоскански 2
Всички продукти, без салвията, се слагат в тенджера, прибавя се половин литър студена вода, сипва се зехтин и се оставя да се готви на минимална сила на огъня 2–3 часа. Салвията се слага 15 минути преди боба да е готов. Посолява се.

 


3
Боб със салвия по тоскански 3
От време на време се добавя вряла вода. Когато е готов, салвията се изважда.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

22.08.2013
Семпъл и изчистен вкус!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


366 ДУШИ ОНЛАЙН
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
Дарко публикува рецептата Домашна паста
Zornica Atanasova коментира рецептата Супа с нахут и чоризо
Silva Semova се регистрира в сайта.
Дарко публикува рецептата Тирамису
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта