Пълнени домати с леща

Дата: 29.07.2013
Източник: Бон Апети
Пълнени домати с леща
 
Необходими продукти:
12 големи домата
200 г дребна зелена леща
4 моркова
2 стръка селъри
2 средно големи картофа
6 скилидки чесън
50 г краве масло
1/2 ч. ч. зехтин
1 филия стар хляб (50 г)
1/2 ч. ч. прясно мляко
200 г сирене „Пармезан”
6 дафинови листа
1 стрък босилек
2 стръка магданоз
майорана на върха на ножа
1/4 ч. л. индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пълнени домати с леща
Лещата се измива и се слага в тенджера със студена вода. Картофите, морковите и селърито се измиват, нарязват се на големи парчета и заедно с 2 скилидки наситнен чесън и дафиновите листа се слагат в тенджерата.

 


2
Пълнени домати с леща 2
Доматите се измиват и се издълбават. Капачетата се запазват, а вътрешността се прибавя към лещата, след като кипне.

 


3
Пълнени домати с леща 3
Лещата се вари 30 минути. След това се прецежда. Пюрира се и се прибавят босилека, майорана, индийско орехче и 4 скилидки чесън. Отново се пасира и се слагат наситнения магданоз и маслото.

 


4
Пълнени домати с леща 4
Хлябът се накисва в млякото. Пармезанът се настъргва.

 


5
Пълнени домати с леща 5
Към пюрето от леща се прибавят 150 г от пармезана, зехтина, отцедения хляб и малко сол и черен пипер. Всичко се разбърква внимателно. Опитвате, ако е необходимо добавяте още сол.

 


6
Пълнени домати с леща 6
Доматите се пълнят със сместа и се поръсват с останалия пармезан. Поливат се с малко зехтин. Пекат се в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, около 15 минути, като капаците се подреждат до доматите. Когато са готови се изваждат  и се оставят да се охладят. 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


112 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта