Лятна „Панцанела“

Пъстра и свежа
Източник: Бон Апети
Дата: 22.08.2016

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
150 г хляб
3 с. л. зехтин
1 голям домат
2 краставици
2 зелени чушки
1/2 глава червен лук
3–4 стръка босилек
20 г каперси

за винегрета:
1 скилидка чесън
1 ч. л. дижонска горчица
3 с. л. бял винен оцет
50 мл зехтин
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лятна „Панцанела“
Хлябът се реже на кубчета, залива се със зехтина и се пече 10 минути в загрята на 180 градуса фурна.
2
Лятна „Панцанела“ 2
Доматът, чушките и краставиците се почистват, нарязват се наедро и се смесват в купа.
3
Лятна „Панцанела“ 3
Прибавят се нарязаният на полумесеци лук и нарязаните босилек и каперси.
4
Лятна „Панцанела“ 4
Винегретът се приготвя като чесънът се смачква на паста и се смесва с горчицата и оцета. При постоянно бъркане се налива зехтинът и се посолява.
5
Лятна „Панцанела“ 5
Крутоните и винегретът се добавят към салатата и се разбърква.

Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

12.10.2017
Много вкусна!
8.
Изпрати
лично съобщение

24.08.2016
Страхотна!
7.
Изпрати
лично съобщение

23.08.2016
Уникална...
6.
Изпрати
лично съобщение

23.08.2016
Страхотнаа
5.
Изпрати
лично съобщение

22.08.2016
Изглежда много добре :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


205 ДУШИ ОНЛАЙН
Ля се регистрира в сайта.
Margarita Ruslanova коментира рецептата Пудинг с манго и чиа
milenka коментира рецептата Кюфтета в тесто
Ананке се регистрира в сайта.
Елена Ройбова се регистрира в сайта.
Kalina Slavilova се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: