Лятна „Панцанела“

Дата: 22.08.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
150 г хляб
3 с. л. зехтин
1 голям домат
2 краставици
2 зелени чушки
1/2 глава червен лук
3–4 стръка босилек
20 г каперси
за винегрета:
1 скилидка чесън
1 ч. л. дижонска горчица
3 с. л. бял винен оцет
50 мл зехтин
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Лятна „Панцанела“Хлябът се реже на кубчета, залива се със зехтина и се пече 10 минути в загрята на 180 градуса фурна.
2
Лятна „Панцанела“ 2Доматът, чушките и краставиците се почистват, нарязват се наедро и се смесват в купа.
3
Лятна „Панцанела“ 3Прибавят се нарязаният на полумесеци лук и нарязаните босилек и каперси.
4
Лятна „Панцанела“ 4Винегретът се приготвя като чесънът се смачква на паста и се смесва с горчицата и оцета. При постоянно бъркане се налива зехтинът и се посолява.
5
Лятна „Панцанела“ 5Крутоните и винегретът се добавят към салатата и се разбърква.

Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

12.10.2017
Много вкусна!
8.
Изпрати
лично съобщение

24.08.2016
Страхотна!
7.
Изпрати
лично съобщение

23.08.2016
Уникална...
6.
Изпрати
лично съобщение

23.08.2016
Страхотнаа
5.
Изпрати
лично съобщение

22.08.2016
Изглежда много добре :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


217 ДУШИ ОНЛАЙН
Дияна Албелтажи-Чакърова се регистрира в сайта.
Plamena Nikolova коментира рецептата Гнезда от кайма с яйце
Elizabeth Georgieva се регистрира в сайта.
Роса Тодорова се регистрира в сайта.
Натали коментира рецептата Морковена торта
Бон Апети коментира рецептата Свински врат в сол
Бон Апети коментира рецептата Еклерова торта
Бон Апети коментира рецептата Барфи
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта