Тиквички с домати и ориз на фурна

Прекрасно безмесно лятно ястие
Източник: Бон Апети
Дата: 05.09.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г бисерен ориз
100 г кашкавал
4 тиквички
4 домата
1 глава лук
2 скилидки чесън
2 яйца
175 г крем сирене
1 стрък розмарин
2 с. л. зехтин (+ за намазване)
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Тиквички с домати и ориз на фурна
Тиквичките се нарязват на шайби с дебелина от 1 см. Слагат се в тава, намазват се със зехтин, посоляват се и се пекат около 30 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
2
Тиквички с домати и ориз на фурна 2
Доматите се обелват и се режат на тънки шайби.
3
Тиквички с домати и ориз на фурна 3
Лукът и чесънът се наситняват и се сотират в зехтина.
4
Тиквички с домати и ориз на фурна 4
Сипва се оризът и се запържва за кратко.
5
Тиквички с домати и ориз на фурна 5
Наливат се около 700 мл вода и се готви, докато оризът омекне.
6
Тиквички с домати и ориз на фурна 6
След това оризът се дърпа от котлона, овкусява се с наситнения розмарин, сол и черен пипер и се смесва с крем сиренето и яйцата.
7
Тиквички с домати и ориз на фурна 7
В намазана със зехтин тава на пластове се редят ориз, тиквички, домати, ориз, тиквички, домати.

8
Тиквички с домати и ориз на фурна 8
Ястието се полива със зехтин и се пече около 25 минути в загрята на 200 градуса фурна.
9
Тиквички с домати и ориз на фурна 9
След това се настъргва кашкавалът и ястиято се допича за около 10 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (19)
19.
Изпрати
лично съобщение

22.09.2022
Много вкусно се получи!
18.
Изпрати
лично съобщение

26.11.2021
Много вкусно ястие.
17.
Изпрати
лично съобщение

26.09.2021
С босилек и рукола вместо розмарин:)
16.
Изпрати
лично съобщение

21.07.2020
Много сполучлива рецепта. Вкъщи не сме фенове на розмарина и затова сложих мащерка. Стана супер!
15.
Изпрати
лично съобщение

20.07.2020
Много вкусно и лесно за приготвяне!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


216 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: