Салата с печени патладжани и домати

Дата: 23.08.2016
Източник: Бон Апети

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 патладжана (600 г)
250 г чери домати
200 г цедено кисело мляко
2–3 краставици
1 глава червен лук
1/4 връзка босилек
1 скилидка чесън
60 г орехи
2 с. л. червен винен оцет
3 с. л. зехтин (+ за поливане)
сол и черен пипер на вкус
 
Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Салата с печени патладжани и доматиПатладжаните се обелват, нарязват се на шайби, посоляват се и се оставят да изтече горчивият им сок.
2
Салата с печени патладжани и домати 2След това се измиват, отцеждат се и заедно с целите чери доматчета се подреждат в тава, застлана с пергаментова хартия. Поливат се със зехтин, посоляват се и се пекат около 30 минути в загрята на 200 градуса фурна, след което се охлаждат.
3
Салата с печени патладжани и домати 3Краставиците се обелват, разполовяват се по дължина, почистват се от семките и се нарязват на едри парчета.
4
Салата с печени патладжани и домати 4Босилекът се наситнява и се смесва с оцета, 2 с. л. зехтин и нарязания на много тънки полумесеци червен лук. Сместа се подправя със сол и черен пипер на вкус и се сипва при краставиците.
5
Салата с печени патладжани и домати 5Цеденото кисело мляко се разбърква със смачканата на паста скилидка чесън и се овкусява със сол, черен пипер и 1 с. л. зехтин.
6
Салата с печени патладжани и домати 6В чинии се разпределят печени патладжани и домати, хрупкави краставици с лук и дресинг и овкусеното цедено кисело мляко.
7
Салата с печени патладжани и домати 7Всяка порция се поръсва с накълцани орехи. По желание се украсява с листенца босилек и зехтин.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

26.05.2016
Салата се получи изключително вкусна. Тъй като патладжаните бяха малки не ги солих и не станаха горчиви. Впечатлих италианец с комбинацията - печен зеленчук, прясна краставица, цедено кисело мляко. Благодаря!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


214 ДУШИ ОНЛАЙН
Vasil Gerginski се регистрира в сайта.
Илкова коментира рецептата Бананова торта с лешници
Илкова коментира рецептата Хляб на балони
Vili Bakalska се регистрира в сайта.
Жан сготви Гирос
Mariyana Petrova коментира рецептата Пиле „Тандури“ на скара
Петя коментира рецептата Хрупкаво свинско на фурна
Красимир коментира рецептата Кашник
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта