Мъфини с боровинки

Идеални за закуска, а също и за десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 14.06.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 г брашно
2 яйца
190 г захар
250 мл прясно мляко
120 г краве масло
10 г бакпулвер
1 щипка сол
250 г замразени боровинки

за сиропа:
160 г захар
2 лимона
1 шушулка ванилия

за гарниране:
150 мл сладкарска сметана


Начин на приготвяне:
1
Мъфини с боровинки

С миксер се разбиват захарта и маслото (оставено на стайна температура) докато станат на пухкав крем. Яйцата се прибавят при непрекъснато бъркане.

 


2
Мъфини с боровинки 2

В друга купа се смесват брашното, бакпулвера и солта. Сухите съставки се добавят към маслено-яйчената смес, всичко се разбива добре с миксера. Налива се прясното мляко и отново се разбива.

 


3
Мъфини с боровинки 3

Прибавят се и боровинките, като се разбърква за кратко с шпатула.

 


4
Мъфини с боровинки 4

Във форми за мъфини се поставят силиконови чашки за мъфини или хартиени и в тях се разпределя боровинковото тесто.

 


5
Мъфини с боровинки 5

Пекат се за 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.

 


6
Мъфини с боровинки 6

В касерола се загряват захарта, сокът от двата лимона и  разполовената шушулка ванилия. Оставя се сиропът да се сгъсти. Ванилията се отстранява.

 


7
Мъфини с боровинки 7

След като леко се охладят, мъфините се поливат с лимоновия сироп, като се размазва хубави с четка. Оставят се за 30 минути да се напоят.

 


8
Мъфини с боровинки 8

Сладкарската смеатана се разбива, докато стане пухкава.

 


9
Мъфини с боровинки 9

Сиропираните мъфини се покриват с нея и се поднасят.


Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

25.06.2019
Много вкусни и с пресни боровинки
5.
Изпрати
лично съобщение

20.02.2019
Получиха се много вкусни. Направих ги без миксер, като едната половина са със сироп, а другата половина без
4.
Изпрати
лично съобщение

20.03.2016
Мъфините станаха страхотни !
3.
Изпрати
лично съобщение

01.02.2015
Мнооого са вкуснии! Особено като се напоят със сиропа!
2.
Изпрати
лично съобщение

13.12.2013
Изключително лесно и бързо за приготвяне.На вкус-страхотни.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: