Макарони с кайма на фурна

Дата: 03.09.2011
Източник: Бон Апети
Макарони с кайма на фурна
 
Необходими продукти:
400 г макарони
500 г кайма смес
1 глава лук
2 скилидки чесън
400 г домати от консерва
200 г кашкавал
1 щипка захар
60 мл олио
сол, риган и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Макарони с кайма на фурна
Макароните се сваряват в кипяща подсолена вода.


2
Макарони с кайма на фурна 2
Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в олиото. Прибавя се каймата и се мачка, за да стане на дребни трохи.


3
Макарони с кайма на фурна 3
Когато месото побелее се добавят пасираните домати, захарта, риган, сол и черен пипер. Сосът се оставя да къкри 5 минути на умерен огън.


4
Макарони с кайма на фурна 4
Макароните се отцеждат от водата и се слагат в тавичка. Добавя се сместа с каймата и се разбърква. Пече се в предварително загрята на 200 градуса фурна около 20 минути. Малко преди ястието да е готово, се поръсва с настъргания кашкавал и се връща във фурната, да се запече.

 


Подобни рецепти:
Коментари (13)
13.
Изпрати
лично съобщение

17.06.2017
Превъзходни станаха! Спагети Болонезе остават на заден план. Лесна и бърза рецепта! :)
12.
Изпрати
лично съобщение

14.03.2017
Аз добавих и малко топено сирене :)
11.
Изпрати
лично съобщение

13.08.2015
Бързо,лесно ,вкусно :)
10.
Изпрати
лично съобщение

01.03.2015
Лесно и вкусно
9.
Изпрати
лично съобщение

28.10.2014
Прекрасно, лесно и вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта