Рататуй

Дата: 25.08.2014
Източник: Бон Апети
Рататуй
август
25
 
Необходими продукти:
2 тиквички
2 патладжана
2 чушки (жълта и червена)
1 глава червен лук
50 мл зехтин
2 скилидки чесън
сол и пипер на вкус
за доматения сос:
400 г домати от консерва (на кубчета)
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 печена червена чушка
50 мл зехтин
1 щипка захар
3 стръка мащерка
2 стръка пресен босилек
2 дафинови листа
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Рататуй
Доматеният сос се приготвя, като наситнените лук и чесън се запържват в сгорещения зехтин, заедно с печената червена чушка, също нарязана наситно.


2
Рататуй  2
Прибавят се кубчетата домати, щипка захар, мащерката, босилекът и дафинови листа. Посоляват се и се оставя да се сгъсти. След това дафиновите листа и стръковете босилек и мащерка се отстраняват.  


3
Рататуй  3
Доматеният сос се изсипва на дъното на тава за печене. 


4
Рататуй  4
Тиквичките, патладжаните, чушките и главата лук се нарязват на шайби и се подреждат в тавата върху доматения сос.


5
Рататуй  5
Намазват се със смес от зехтина, скълцания чесън, сол и пипер на вкус, за да се овкусят и да не изсъхнат при печенето. 

 


6
Рататуй  6
Покриват се с леко намокрена хартия за печене и се пекат 15 минути на 180 градуса. След това хартията се отстранява и се пекат още 15 минути.  


 


Подобни рецепти:
Коментари (19)
19.
Изпрати
лично съобщение

27.09.2017
Една от любимите ми класически рецепти. Вижте каква огромна тава съм подредила.))) Съдържа почти 10 порции. Наистина времето за печене не е достатъчно. За да омекнат зеленчуците, аз ги пека 40 мин. покрити с фолио. Те пускат своите сокове и сгъстеният доматен сос доста се разрежда. Затова допичам още 30-40 минути без фолио. Разбира се, всичко е съобразено с количеството вложен материал.)))
18.
Изпрати
лично съобщение

07.08.2017
Обичам постни ястия :*
17.
Изпрати
лично съобщение

22.04.2017
Повечо печене му трябваше.
16.
Изпрати
лично съобщение

03.08.2016
Любима рецепта, но пека един час и поръсвам с пармезан.
15.
Изпрати
лично съобщение

11.09.2015
По-добре би било патладжаните да бъдат нарязани и посолявани предварително за да им падне горчивината.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Ирина Борисова се регистрира в сайта.
Красимир коментира рецептата Шоколадови бонбони
Angelina Milcheva се регистрира в сайта.
Miroslava Ivanova се регистрира в сайта.
Margarita Georgieva се регистрира в сайта.
Snejanka Angelova се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта