Рататуй

В този своеобразен френски постен гювеч има всичко, което една градина може да роди
Източник: Бон Апети
Дата: 14.07.2022
Рататуй
 
Необходими продукти:
2 тиквички
2 патладжана
2 чушки (жълта и червена)
1 глава червен лук
50 мл зехтин
2 скилидки чесън
сол и пипер на вкус

за доматения сос:
400 г домати от консерва (на кубчета)
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 печена червена чушка
50 мл зехтин
1 щипка захар
3 стръка мащерка
2 стръка пресен босилек
2 дафинови листа
сол на вкус



Начин на приготвяне:
1
Рататуй

Доматеният сос се приготвя, като наситнените лук и чесън се запържват в сгорещения зехтин, заедно с печената червена чушка, също нарязана наситно.


2
Рататуй  2

Прибавят се кубчетата домати, щипка захар, мащерката, босилекът и дафинови листа. Посоляват се и се оставя да се сгъсти. След това дафиновите листа и стръковете босилек и мащерка се отстраняват.  


3
Рататуй  3

Доматеният сос се изсипва на дъното на тава за печене. 


4
Рататуй  4

Тиквичките, патладжаните, чушките и главата лук се нарязват на шайби и се подреждат в тавата върху доматения сос.


5
Рататуй  5

Намазват се със смес от зехтина, скълцания чесън, сол и пипер на вкус, за да се овкусят и да не изсъхнат при печенето. 

 


6
Рататуй  6

Покриват се с леко намокрена хартия за печене и се пекат 15 минути на 180 градуса. След това хартията се отстранява и се пекат още 15 минути.  


 


Подобни рецепти:
Коментари (25)
25.
Изпрати
лично съобщение

18.06.2021
Много е вкусно!
24.
Изпрати
лично съобщение

09.09.2019
Много вкусно и лесно за приготвяне.
23.
Изпрати
лично съобщение

31.07.2019
Стана уникално вкусно
22.
Изпрати
лично съобщение

19.08.2018
Стана много вкусно. Харесва ми, че продуктите не се пържат
21.
Изпрати
лично съобщение

21.07.2018
Едно от любимите ми летни рецепти. Многократно се приготвя в нашия дом и се изяжда с удоволствие.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: