Индийско задушено

За всички, които обичат постните манджи и търсят идеи
Източник: Бон Апети
Дата: 09.09.2011
Индийско задушено
 
Необходими продукти:
1 картоф
1/4 ч. ч. грах (замразен)
1 морков
20 г корен джинджифил
1 глава лук
2 люти чушлета
1 скилидка чесън
1 консерва кокосово мляко (400 мл)
1 консерва кокосова сметана (400 мл)
2–3 с. л. олио
1/2 ч. л. черен пипер на зърна
3 пъпки карамфил
3 зърна кардамон
1 пръчка канела
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Индийско задушено

Черният пипер, карамфилът и зърната кардамон се стриват в хаванче.


2
Индийско задушено 2

Олиото се сгорещява и стритите подправки се запържват за кратко. Прибавят се настърганите скилидка чесън и пресен джинджифил и огънят се намалява. 


3
Индийско задушено 3

Прибавят се наситнените лук и люти чушки и се оставят да се позапържат. 


4
Индийско задушено 4

Налива се кокосовото мляко и се ароматизира с канелата. Съдът се похлупва и се ястието се оставя да къкри на слаб огън 5 минути. 


5
Индийско задушено 5

Канелата се отстранява и се прибавят наситнените морков и картоф, нарязани наситно. Сипва се грахът и отново се оставя да къкри на слаб огън под капак за 15 минути. 


6
Индийско задушено 6

Когато зеленчуците се задушат, се налива кокосовата сметана и се посолява. Ястието се оставя да къкри още 5 минути на слаб огън и е готово. 


 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: