Пилаф с шафран

Дата: 10.08.2011
Източник: Бон Апети
Пилаф с шафран
 
Необходими продукти:
150 г ориз “Басмати”
1 глава лук
1 дафинов лист
1 щипка шафран
3 шушулки кардамон
50 г краве масло
150 мл пилешки бульон
150 мл вода
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пилаф с шафран
Лукът се обелва, нарязва се наситно и се запържва в маслото,  докато стане прозрачен.


2
Пилаф с шафран 2
Прибавят се дафиновият лист, кардамонът и шафранът. Разбърква се и се сипва оризът.


3
Пилаф с шафран 3
Когато стане стъклен, се добавят пилешкият бульон и водата и се посолява.


4
Пилаф с шафран 4
Съдът се похлупва. Огънят се намалява и се вари около 10 минути, докато оризът поеме цялата течност. Огънят се изключва и съдът се оставя покрит още около 5 минути. Пилафът се оформя в чинии с помощта на ринг.


 


Съвет: Съотношението ориз:вода за приготвянето на пилаф е 1:2.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


288 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта