Омлет суфле

Източник: Бон Апети
Дата: 10.06.2011
Омлет суфле
 
Необходими продукти:
6 яйца
4 гъби
1/2 червена чушка
1/4 домат
50 мл готварска сметана
30 г краве масло
20 мл зехтин
4 стръка магданоз
сирене за поръсване
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Омлет суфле

Гъбите и зеленчуците се наситняват, овкусяват се със сол и пипер и се запържват в зехтина, докато омекнат. Налива се сметаната, разбърква се и тигана се дърпа от огъня.


2
Омлет суфле 2

Жълтъците се отделят от белтъците, разбиват се и към тях при непрекъснато бъркане се добавят зеленчуците. Прибавя се и наситненият магданоз. 


3
Омлет суфле 3

Белтъците се разбиват на сняг с малко сол, към тях се прибавя сместа със жълтъците и внимателно се разбърква до хомогенизиране. 


4
Омлет суфле 4

Готовата смес се сипва в тиган със сгорещеното масло. Пече се около 20 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. 


5
Омлет суфле 5

Когато омлетът е готов, отгоре се настъргва сирене и се поднася веднага.


 


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

02.12.2013
вместо магданоз сложих от сместта за спаначени кюфтета
1.
Изпрати
лично съобщение

20.08.2013
Сочен и въздушен, със зеленчуци идеален е за закуска
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


niko44 се регистрира в сайта.
fensyy се регистрира в сайта.
Aylin Halilova се регистрира в сайта.
Евелина Наскова се регистрира в сайта.
Величка Семова коментира рецептата Войнишки курабии
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: