Омлет суфле

Дата: 10.06.2011
Източник: Бон Апети
Омлет суфле
 
Необходими продукти:
6 яйца
4 гъби
1/2 червена чушка
1/4 домат
50 мл готварска сметана
30 г краве масло
20 мл зехтин
4 стръка магданоз
сирене за поръсване
сол и черен пипер на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Омлет суфле
Гъбите и зеленчуците се наситняват, овкусяват се със сол и пипер и се запържват в зехтина, докато омекнат. Налива се сметаната, разбърква се и тигана се дърпа от огъня.


2
Омлет суфле 2
Жълтъците се отделят от белтъците, разбиват се и към тях при непрекъснато бъркане се добавят зеленчуците. Прибавя се и наситненият магданоз. 


3
Омлет суфле 3
Белтъците се разбиват на сняг с малко сол, към тях се прибавя сместа със жълтъците и внимателно се разбърква до хомогенизиране. 


4
Омлет суфле 4
Готовата смес се сипва в тиган със сгорещеното масло. Пече се около 20 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. 


5
Омлет суфле 5
Когато омлетът е готов, отгоре се настъргва сирене и се поднася веднага.


 


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

02.12.2013
вместо магданоз сложих от сместта за спаначени кюфтета
1.
Изпрати
лично съобщение

20.08.2013
Сочен и въздушен, със зеленчуци идеален е за закуска
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Узунова се регистрира в сайта.
Svetoslav Dimitrov се регистрира в сайта.
radi296 се регистрира в сайта.
Валентина се регистрира в сайта.
Марина Андреева се регистрира в сайта.
Jane Mare сготви Мусака
Даниел Банчев коментира рецептата Бяла пилешка супа
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта