Пармиджана

Дата: 05.09.2011
Източник: Бон Апети
Пармиджана
 
Необходими продукти:
600 г патладжани
500 г домати
500 г сирене „Моцарела”
200 г сирене „Пармезан”
200 мл олио
1 връзка пресен босилек
брашно за овалване
сол на вкус
за доматения сос:
600 г домати (на кубчета от консерва)
300 г лук
300 г печени червени чушки
40 г чесън
2 яйца
2 с. л. зехтин
5 г захар
сол на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Пармиджана
Патладжаните се нарязват на шайби, осоляват се и се оставят да се отцедят от горчивия сок. 


2
Пармиджана 2
Овалват се в брашно и се изпържват до златисто в сгорещеното олио.


3
Пармиджана 3
Доматеният сос се приготвя, като в сгорещения зехтин се запържват лукът и чесънът, нарязани наситно, и се прибавят наситнените печени чушки. 


4
Пармиджана 4
Добавят се пасираните домати от консерва, посолява се, слага се захарта и се оставя да къкри на слаб огън 10 минути. 


5
Пармиджана 5
Тавата за печене се намазва с малко от доматения сос, а останалият се оставя да изстине. Подреждат се шайбите изпържени патладжани.


6
Пармиджана 6
Върху тях се слагат шайби пресни домати, отгоре шайби моцарела и се поръсва с настърган пармезан и накъсан пресен босилек.


7
Пармиджана 7
Отново се редят патладжани, домати, моцарела, пармезан и босилек.


8
Пармиджана 8
Към охладения доматен сос се прибавят двете яйца, леко разбити, и ястието се залива със сместа. 


9
Пармиджана 9
 Поръсва се с настърган пармезан и се пече на 180 градуса 20 минути. 


 


 


 


Съвет:  Когато оваляте патладжаните в брашно, е добре да ги оставите за малко, за да се овлажни брашното. Така при пърженето мазнината няма да изгори бързо.  


 


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

30.11.2014
Любимото ми ястие!
1.
Изпрати
лично съобщение

21.07.2014
Здравеите това ястие не се ли нарича още патладжани пармиджана иначе е много вкусно
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


374 ДУШИ ОНЛАЙН
Радосвета Иванова публикува рецептата Пица
Lora Manova-Dzhekova публикува рецептата Чийзкейк с ягоди
Полина публикува рецептата Мързелива торта
Анна публикува рецептата Фъч
Ket публикува рецептата Супа от червена леща с чесън
Пламенова коментира рецептата Супа от киселец
Дарко публикува рецептата Пиле фрикасе
Дарко публикува рецептата Виенско тесто
Дарко публикува рецептата Домашно маслено тесто
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта