Кайгана

Магданозени кюфтенца по арменски
Източник: Бон Апети
Дата: 28.07.2011
Кайгана
 
Необходими продукти:
4 връзки магданоз
4 яйца
80 г сирене
80 г кашкавал
5 с. л. брашно
2 скилидки чесън
бял пипер на вкус
олио за пържене

за соса:
400 г кисело мляко
2 скилидки чесън
10 мл олио
сол, черен пипер и мащерка на вкус


Начин на приготвяне:
1
Кайгана

Магданозът се нарязва наситно и се изсипва в голяма купа.


2
Кайгана  2

Прибавят се яйцата, скълцаният чесън и се овкусява с бял пипер. 


3
Кайгана  3

Настъргват се сиренето и кашкавалът.


4
Кайгана  4

Сместа се уплътнява брашното и се разбърква добре. 


5
Кайгана  5

С помощна на две лъжици, потопени в мазнина, се оформят кюфтенца и се пържат на маслена баня в силно сгорещено олио. Изваждат се върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.


6
Кайгана  6

Киселото мляко се смесва със смачканите скилидки чесън, олиото, сол, черен пипер и мащерка на вкус. Кюфтенцата се гарнират със соса и се сервират. 


 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: