Кайгана

Дата: 28.07.2011
Източник: Бон Апети
Кайгана
 
Необходими продукти:
4 връзки магданоз
4 яйца
80 г сирене
80 г кашкавал
5 с. л. брашно
2 скилидки чесън
бял пипер на вкус
олио за пържене
за соса:
400 г кисело мляко
2 скилидки чесън
10 мл олио
сол, черен пипер и мащерка на вкус
 

Начин на приготвяне:
1
Кайгана
Магданозът се нарязва наситно и се изсипва в голяма купа.


2
Кайгана  2
Прибавят се яйцата, скълцаният чесън и се овкусява с бял пипер. 


3
Кайгана  3
Настъргват се сиренето и кашкавалът.


4
Кайгана  4
Сместа се уплътнява брашното и се разбърква добре. 


5
Кайгана  5
С помощна на две лъжици, потопени в мазнина, се оформят кюфтенца и се пържат на маслена баня в силно сгорещено олио. Изваждат се върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.


6
Кайгана  6
Киселото мляко се смесва със смачканите скилидки чесън, олиото, сол, черен пипер и мащерка на вкус. Кюфтенцата се гарнират със соса и се сервират. 


 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Teodora Gospodinova се регистрира в сайта.
Ирена Колева коментира рецептата Чийзкейк мъфини
Христо Дюлгеров коментира рецептата Макарони на фурна
Анна коментира рецептата Козунак
Анна сготви Козунак
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта