Мармалад от лук

Източник: Бон Апети
Дата: 02.06.2011
Мармалад от лук
 
Необходими продукти:
5 глави червен лук (600 г)
2 с. л. зехтин
3 с. л. захар
100 мл балсамов оцет
200 мл червено десертно вино
50 г краве масло


Начин на приготвяне:
1
Мармалад от лук
Лукът се нарязва на тънки полумесеци и се задушава в сгорещения зехтин.


2
Мармалад от лук 2
След като омекне, се сипва захарта, разбърква се и се оставя да се карамелизира.


3
Мармалад от лук 3

Сипва се балсамовият оцет и се оставя на огъня, докато течността се изпари.


4
Мармалад от лук 4
Налива се виното и се оставя да се редуцира.


5
Мармалад от лук 5

Тиганът се дърпа от котлона, прибавя се студеното масло, разбърква се и се оставя да се охлади. Готовият мармалад се прехвърля в буркан и може да се съхранява до 2 седмици в хладилник.


 


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

06.11.2013
внимавайте с оцета , втория път стана идеално
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


137 ДУШИ ОНЛАЙН
rostislav arnaudov коментира рецептата Чабата
rostislav arnaudov се регистрира в сайта.
Величка Семова коментира рецептата Суфле от дюли
Margarita Ruslanova коментира рецептата Студена лятна супа
Ля се регистрира в сайта.
Margarita Ruslanova коментира рецептата Пудинг с манго и чиа
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: