Хумус

Класика от арабската кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 03.06.2011
Хумус
 
Необходими продукти:
400 г сварен нахут от консерва
2 с. л. сусамов тахан
сокът от 1 лимон
2 скилидки чесън
100 мл зехтин „Екстра върджън“
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Хумус

Нахутът се поставя в купата на кухненски робот. 


2
Хумус 2

Добавят се сусамовия тахан, лимоновият сок, намачканите скилидки чесън, овкусява се със сол и се разбива добре.


3
Хумус 3

Постепенно на части се налива зехтинът и се разбива, докато зехтинът се поеме от сместа. 


 


Подобни рецепти:
Коментари (22)
22.
Изпрати
лично съобщение

13.02.2022
Много добре се получи! Добавих и магданоз вътре.
21.
Изпрати
лично съобщение

13.02.2022
Много добре се получи! Добавих и магданоз вътре.
20.
Изпрати
лично съобщение

17.03.2021
Перфектен :)
19.
Изпрати
лично съобщение

08.08.2020
Отгоре поръсих с белен слънчоглед :)
18.
Изпрати
лично съобщение

07.03.2019
Любим!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: