Пастърма от сьомга

Дата: 01.06.2011
Източник: Бон Апети
Пастърма от сьомга
 
Необходими продукти:
1 кг филе от сьомга
2–3 с. л. домашна горчица
600 г морска сол
400 г захар
 

Начин на приготвяне:
1
Пастърма от сьомга
Филето се почиства от костите, ако има такива. Намазва се от всички страни с горчицата и се слага в тава. 


2
Пастърма от сьомга 2
Солта и захарта се смесват. Половината от тях се слагат в тава, отгоре се поставя рибата и се покрива добре с останалата смес със сол. Оставя се за 24 часа в хладилник.

 


3
Пастърма от сьомга 3
След това се измива със студена вода и се подсушава с кърпа. Може да се съхранява в хладилник за 10 дни или във фризер до 2 месеца.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

11.11.2013
това и Гравлакс са ми любимите
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Мирела Цветкова коментира рецептата Домашна майонеза
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта