Малинов тарт

Изкусителен плодов десерт
Източник: Бон Апети
Дата: 04.05.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
100 г бланширани бадеми
140 г захар
125 г краве масло (студено)
180 г брашно
2 с. л. нишесте
1 жълтък
1 ванилия
400 г замразени малини
морска сол за поръсване



Начин на приготвяне:
1
Малинов тарт
Бадемите се смилат със захарта.
2
Малинов тарт 2
Брашното, ванилията, маслото и половината бадеми се разбиват.
3
Малинов тарт 3
Прибавя се жълтъкът, отново се разбива и полученото тесто се оформя на топка. Покрива се с прозрачно фолио и се оставя в хладилник за 20 минути.
4
Малинов тарт 4
След това се разточва и с него се покриват дъното и стените на форма за тарт с диаметър 23 см. Остатъците от тестото се завиват във фолио и се слагат в хладилник.
5
Малинов тарт 5
Блатът се покрива с лист пергаментова хартия и се посипва с морска сол. Пече се в загрята на 170 градуса фурна, с вентилатор за 15 минути с хартията и солта и още 5 минути – без тях.
6
Малинов тарт 6
Малините се смесват с останалите смлени бадеми и нишестето и се изсипват върху изпечения блат.
7
Малинов тарт 7
Отгоре се настъргва заделеното тесто и се пече до готовност – около 45 минути.
8
Малинов тарт 8
Тартът се поднася леко охладен, по желание с топка сладолед.

Подобни рецепти:
Коментари (9)
9.
Изпрати
лично съобщение

27.10.2017
Понеже не ми стигна тестото, отгоре сложих белтъка разбит на сняг. Не е много сладък, наистина!
8.
Изпрати
лично съобщение

17.01.2017
Страхотен десерт!
7.
Изпрати
лично съобщение

27.10.2016
Страхотен!
6.
Изпрати
лично съобщение

03.07.2015
Страхотно се получи.Аз го направих с пресни малини и в 6 малки формички вместо една.Изобщо не беше кисел !
5.
Изпрати
лично съобщение

27.05.2015
Да, Милена, може да използваш пресни малини.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: