Плодов терин

Лек и много свеж десерт, с впечатляващ външен вид
Източник: Бон Апети
Дата: 21.07.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
700 г цедено кисело мляко
2 консерви подсладено кондензирано мляко
200 мл сладкарска сметана
300 г ягоди
200 г замразени боровинки
2 банана
4 с. л. захар
4 с. л. ментов сироп
1 пакетче бурбонска ванилова захар
кората от 1 лимон


Начин на приготвяне:
1
Плодов терин
Подсладеното кондензирано мляко се разбърква с цеденото кисело мляко.
2
Плодов терин 2
Сметаната се разбива, внимателно се добавя към млечната смес и отново се разбърква.
3
Плодов терин 3
Ягодите се пасират, прецеждат се, смесват се със захарта и се готвят на котлон, докато сместа се редуцира леко, след което се охлаждат.
4
Плодов терин 4
Бананите се нарязват на кубчета.
5
Плодов терин 5
Сместа с цеденото кисело мляко се разделя на 4 части.

6
Плодов терин 6
Към едната част се прибавят пасираните ягоди.
7
Плодов терин 7
Към другата част се слагат накълцаните банани и бурбонската ванилова захар.
8
Плодов терин 8
Към третата част се добавят боровинките и настърганата лимонова кора.
9
Плодов терин 9
Към последната част се сипва ментовият сироп.
10
Плодов терин 10
Форма терин се покрива с прозрачно фолио и в нея се изсипва първо ментовата смес.

11
Плодов терин 11
Следват ягодовата и банановата смес.
12
Плодов терин 12
Накрая се завършва с боровинковата смес. Ако са прекалено течни и има опасност да се смесят във формата, четирите отделни смеси се изливат поетапно и се замразяват.

13
Плодов терин 13
Десертът се оставя във фризер за 6 часа, за да стегне. Изважда се 10 минути преди поднасяне, обръща се и се нарязва.
14
Плодов терин 14
По желание се гарнира с парченца ягоди.



Съвет:
Може да направите десерта и във форми за крем карамел.
Подобни рецепти:
Коментари (6)
6.
Изпрати
лично съобщение

29.04.2018
Получи се страхотен летен десерт !
5.
Изпрати
лично съобщение

31.08.2015
Антония, ментов сироп може да се намери в магазините на по-големите търговски вериги. Ние го купуваме от Метро, но се предлага също така и в Хит, и в Била.
4.
Изпрати
лично съобщение

29.07.2015
Благодаря за съветите. Антония, лично аз накиснах листа от мента във вода за 1 ден, после добавих захар и зелена боя и се получи като истинско :)
3.
Изпрати
лично съобщение

24.07.2015
А ментов сироп откъде мога да си набавя?
2.
Изпрати
лично съобщение

15.07.2015
Илиана, 1 опаковка кондензирано мляко е 380 мл. Има значение и колко е голяма формата терин. Ако ти остане смес може да я разпределиш и в по-малки форми.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


116 ДУШИ ОНЛАЙН
Vanini коментира рецептата Патладжан с мисо
Василева се регистрира в сайта.
Бенчева се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Картофени хлебчета
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: