Крем със солен карамел

Приятна изненада за небцето
Източник: Бон Апети
Дата: 14.05.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 мл прясно мляко
250 мл животинска сметана (+ за украса)
140 г захар
3 жълтъка
2 с. л. нишесте
1 пакетче бурбонска ванилова захар
160 г шоколадови бисквити с парченца шоколад
3/4 ч. л. морска сол
50 г краве масло


Начин на приготвяне:
1
Крем със солен карамел
Захарта се карамелизира и към нея се наливат сметаната и 200 мл прясно мляко. Сместа се оставя на котлона, докато карамелът се разтвори, след което се сипва счуканата морска сол.
2
Крем със солен карамел 2
Нишестето се разтваря в останалото мляко, прибавят се ваниловата захар и жълтъците, и се разбърква.
3
Крем със солен карамел 3
Сместа се налива към млякото с карамела и се бърка, докато се сгъсти.
4
Крем със солен карамел 4
Готовият крем се дърпа от огъня, добавя се маслото и се разбърква.
5
Крем със солен карамел 5
Бисквитите се начупват, разпределят се в 6 стъклени чаши и внимателно се заливат с крема.

6
Крем със солен карамел 6
Десертът се оставя да се охлади и се поднася с разбита сметана, като по желание се поръсва с канела, индийско орехче, настърган шоколад.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

18.06.2015
Аз използвах крема да направя торта
6.
Изпрати
лично съобщение

12.06.2015
Съвет: не сипвайте крема в чаша в която той не стига до всички бисквити.
5.
Изпрати
лично съобщение

17.05.2015
Много добра рецепта. Чудесен десерт за късните вечери
4.
Изпрати
лично съобщение

17.05.2015
Получи се страхотен десерт.Много съм доволна,защото обикновено десертите ми не се поучават.Рецептата е перфектна!Благодаря!
3.
Изпрати
лично съобщение

15.05.2015
Красимира, използваме сметана с марките Президент и/или Елевир.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Карамел коментира рецептата Венециански бисквити
Трифонова се регистрира в сайта.
Бон Апети коментира рецептата Крем „Печено мляко”
Rosy коментира рецептата Гофрети
Rosy сготви Гофрети
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: