Шоколадови целувки

Леки и ефирни
Източник: Бон Апети
Дата: 06.02.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 белтъка (на стайна температура)
150 г течен шоколад
180 г захар
1 щипка сол
50 г сурови лешници


Начин на приготвяне:
1
Шоколадови целувки
Белтъците се разбиват на пяна със солта.
2
Шоколадови целувки 2
Сипва се захарта и продължава да се разбива, докато се получи твърд сняг и захарта се разтвори напълно.
3
Шоколадови целувки 3
Течният шоколад се загрява в микровълнова фурна и много внимателно се прибавя към белтъчната смес. Шоколадът не трябва да е горещ, за да не спаднат белтъците.
4
Шоколадови целувки 4
С помощта на пош от сместа се оформят целувки и се разпределят в две тави, застлани с пергаменова хартия.

5
Шоколадови целувки 5
Поръсват се с накълцаните лешници и се пекат около 1 час и 15 минути в загрята на 140 градуса фурна, без вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

31.03.2020
Страхотни целувки!
3.
Изпрати
лично съобщение

07.02.2020
Добре звучи, но при такива рецепти после все се чудя какво да правя с останалите жълтъци...
2.
Изпрати
лично съобщение

05.02.2019
Хубави и без шоколад
1.
Изпрати
лично съобщение

19.12.2017
Чудесни и лесни. Следващия път ще пека по-малко - може би около час - за да останат меки отвътре.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


Daniela Guneva коментира рецептата Печена свинска плешка
Ясен Симов се регистрира в сайта.
Anna Stamatova коментира новина Как се готви киноа?
Anna Stamatova се регистрира в сайта.
Лилия Талева коментира рецептата Печен боб със суджук
Mimkaa Georgieva се регистрира в сайта.
diddoni се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: