Мандраджийски пурички

Хрупкави пурички от точени кори с плънка от три вида български сирена и балкански подправки
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2006
Мандраджийски пурички
 
Необходими продукти:
1 пакет точени кори (400 г)
1 скилидка чесън
3 тиквички
5 сварени картофа
6–7 сушени домати
50 г обезкостени черни маслини
маково семе за поръсване
1 щипка чубрица
1/2 ч. л. самардала
1 яйце
10 сушени домати
30 г разтопено масло
150 г топено сирене
150 г кашкавал
150 г бяло саламурено сирене
6–7 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Мандраджийски пурички
Сушените домати се заливат с топла вода и се оставят да набъбнат. Отцеждат се, 6-7 от тях се отделят за пюрето, останалите се наситняват.
2
Мандраджийски пурички 2
Разбитото яйце се смесва с настърганите сирене и кашкавал, добавя се топеното сирене и се подправя с чубрицата и самардалата. Намачква се с вилица и се слагат и наситнените домати.
3
Мандраджийски пурички 3
Точените кори се нарязват на квадратни парчета, два листа от квадратите се намазват с разтопеното масло и се покриват с още два квадрата, които се намазват с масло. Прибавят се още две кори, които също се намасляват и в средата се поставя от плънката.
4
Мандраджийски пурички 4
Увиват се като плик, който се залепва, като краищата му се намазват с масло. Така се правят всички банички и се подреждат в намазнена тава.
5
Мандраджийски пурички 5
Пекат се в предварително загрята до 180 градуса фурна, докато се зачервят. Щом са готови, се намазват с масло, поръсват се с маково семе и се запичат 2–3 минути.
6
Мандраджийски пурички 6
Тиквичките се настъргват в кухненски робот и се запържват в предварително загрятото олио заедно с наситнената скилидка чесън. Добавят се наситнените сушени домати и маслини, посолява се и се слагат сварените картофи. Намачква се добре, разбърква се и се оттегля от огъня.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: