Мариновано филе от елен по ловджийски

Източник: Бон Апети
Дата: 29.11.2002
Мариновано филе от елен по ловджийски
 
Необходими продукти:
700 г филе от елен (говеждо)
1 ч. ч. говежди бульон
50 мл коняк
100 мл вино
1 глава лук
200 г манатарки
200 г гъши дроб
1 с. л. олио
100-150 г бекон
1 с. л. брашно


Начин на приготвяне:
1
Мариновано филе от елен по ловджийски
Месото се поръсва с розмарин, бял пипер, чесън, синапено семе и плод на дафинов лист. Залива се с вино и се намазва с олио. Оставя се да престои 3-4 дни в маринатата. Нарязва се на тънки медальони.
2
Мариновано филе от елен по ловджийски 2
Беконът се нарязва на ивички. Всеки медальон се увива в ивичка бекон, защипва се с клечка за зъби и се пържи по 3-4 минути от всяка страна.
3
Мариновано филе от елен по ловджийски 3
В същата мазнина се запържва нарязаният наситно лук и след като омекне, се добавят манатарките, нарязани на филии. След като кипне, се налива червеното вино и след 2-3 минути се ароматизира с коняка.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:



Krasimira Ivanova се регистрира в сайта.
Rajna Peeva се регистрира в сайта.
Evtedi коментира рецептата Бяла торта „Гараш“
Neli Dimitrova се регистрира в сайта.
Maya Bistrina се регистрира в сайта.
Ognjan Tsankov се регистрира в сайта.
Иво Бораджиев се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: