Мармалад от портокали

Източник: Бон Апети
Дата: 20.11.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг портокали (4 чаши нарязани)
2 лимона
12 ч. ч. захар
12 ч. ч. вода



Начин на приготвяне:
1
Мармалад от портокали
Портокалите се измиват добре с четчица под студена вода, подсушават се и се нарязват на тънки колелца, като семките се отстраняват. Резените се поставят в чаша и се притискат добре, докато я напълнят.
2
Мармалад от портокали 2
Преброява се колко общо са чашите, портокалите се прехвърлят в купа и се заливат със студена вода в съотношение 1:3 (в случая 12 чаши). Лимоните се нарязват по същия начин и се добавят към портокалите. Съдът се покрива и плодовете престояват на хладно до следващия ден.
3
Мармалад от портокали 3
След това плодовете се отцеждат през цедка, като се притискат с ръце.
4
Мармалад от портокали 4
Нарязват се наситно, поставят се в тенджера и се заливат с прецедения сок и с водата, в която са киснали. Варят се на силен огън 10 минути, като се разбъркват. Оставят се да престоят покрити още 1 денонощие.
5
Мармалад от портокали 5
След това на всяка чаша течност се слага по една чаша захар – в случая 12 ч. ч. Мармаладът се вари, докато се сгъсти (около 2 часа), като се разбърква периодично.
6
Мармалад от портокали 6
За да се провери дали мармаладът е готов, малко от него се сипва в чинийка, потопяват се два пръста и ако след това пръстите лепнат, мармаладът е готов. Сипва се в предварително стерилизирани буркани и се съхранява на тъмно и хладно място.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


245 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: