Масленица

Дата: 18.02.2015
Източник: Нели
ТИТЛА: Чирак
Масленица
 
Необходими продукти:
950 г брашно
400 г сирене
50 г масло
3 яйца
1 кубче мая
1 с. л. захар
1 с. л. олио
2 с. л. оцет
1 с. л. сол
3-4 с. л. свинска мас
100 мл олио
 

Начин на приготвяне:
1
Пресява се брашното, добавят се маята, захарта, солта, оцетът и олиото.
2
Прибавят се двете яйца, налива се около 400 мл топла вода и се замесва меко тесто.
3
Разделя се на 6 части (всяка тежи около 230 г), които се оформят като топки, поръсват се обилно с брашно и се оставят да втасат.
4
Към олиото се прибавя разтопената мас и маслото.
5
Всяко топче се потапя в трите вида мазнина и се разтегля на кора, с ръце, в тава с диаметър 30-32 см. Поръсва се с натрошено сирене. Затваря се с втора питка и се завива на руло. Така се оформят три рула. Всяко едно се усуква в противоположни страни и се завива като баница, като краищата им се съединяват.
6
Оставя се да втаса още 10 минути, намазва се с жълтък и се поръсва със сусам. Пече се около 30-40 минути в загрята 180-200 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

19.10.2016
Рецептата е хубава.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


106 ДУШИ ОНЛАЙН
Мирела Цветкова коментира рецептата Домашна майонеза
Raim Arzu се регистрира в сайта.
Анна коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Картофена фритата
G. коментира рецептата Печени картофи по провансалски
G. коментира рецептата Тиквички ала пармиджана
Мира Годинячка коментира рецептата Морковен чийзкейк
Мария Глухчева се регистрира в сайта.
Мария коментира рецептата Сладкиш „Негърче“
Мария се регистрира в сайта.
ЛЮБОПИТНО
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail:
Списък на всички потребителиУсловия за ползванеРекламаЗа насКак да печелите точкиКарта на сайта