Маслини в тесто

Златисти хапки с вкусна плънка
Източник: Бон Апети
Дата: 07.01.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за тестото:
500 г брашно
200 мл затоплено прясно мляко
180 мл олио
1 пакетче суха мая (7 г)
1/2 ч. л. сол

за плънката:
300 г зелени маслини (без костилки)
20 мл олио
2 печени червени чушки (от буркан без оцет)
1 глава лук

за намазване:
1 жълтък


Начин на приготвяне:
1
Маслини в тесто
Маята се разтваря в млякото и се налива към смесеното със солта брашно. Прибавя се олиото и се замесва твърдо тесто, което се оставя да втаса, тестото става тежко, не толкова еластично.
2
Маслини в тесто 2
Маслините, чушките и лукът за плънката се накълцват.
3
Маслини в тесто 3
Лукът се пържи в олиото, докато омекне, без да се карамелизира, прибавят се чушките и маслините, и се пържи още 2–3 минути. Сместа се охлажда.
4
Маслини в тесто 4
Тестото се разделя на 20 малки топки, които леко се разточват, може и с ръце.
5
Маслини в тесто 5
Във всяко парче тесто се слага по малко от плънката.
6
Маслини в тесто 6
Срещуположните краища се затварят, като се притискат.
7
Маслини в тесто 7
Мажат се с разбит с вода жълтък и се пекат около 15 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: